пʼятницю, 13 грудня 2013 р.

Останній тиждень практики!

Студенти-учителі!
Час подати на кафедру звітну документацію.
Якщо сумлінно виконаєте всі вимоги до завершення практики та організації вашої подальшої роботи, то нам не доведеться влаштовувати спеціальні збори студентів, що працюють!

Нагадуємо, що поточна документація у кожного з вас є, її перевіряли керівники (у разі потреби ви її можете подати на кафедру).
Ваша звітна документація:
1. Звіт (як у всіх).
2. 2 самоаналізи (як у всіх)
3. Конспекти залікових уроків
4. Щоденник практики (міністерський) з печаткою школи.
5. Звіт з індивідуальної роботи.

*Табель та індивідуальний план ви не подаєте, оскільки ви прийняті на роботу і вашу трудову дисципліну контролює адміністрація.

Особливість вашої роботи полягала в тому, що ви проводите значно більшу кількість уроків, ніж практиканти, а тому спостереження уроків для вас були бажані, але суворих вимог до звіту про спостереження уроків до вас не висувалося. Про результати спостережень ви пишете лише у звіті з практики. 
Самоаналізи кожного проведеного уроку, з огляду на їх кількість, ви також не робили в повному обсязі, але два розгорнутих (якісних) подаєте у звітній документації. 

З поточної роботи ви мали виконати лише два обов’язкових завдання:
1. ЯКІСНО НАВЧАТИ УЧНІВ (підготовка конспектів, наочність, проведення уроків, індивідуальна робота з учнями, перевірка письмових робіт, оцінювання усних відповідей – усе, що є складовими щоденної роботи вчителя).
2. ЗДІЙСНЮВАТИ АНАЛІЗ ТА РЕФЛЕКСІЮ ВЛАСНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ – без цього не буває розвитку, а отже й становлення молодого педагога. Ваші повідомлення у блогах мають відображати ваш шлях самонавчання, самоудоскналення, презентувати найякісніші сторони вашої роботи, ваші маленькі перемоги і здобутки, демонструвати, що ви вмієте критично оцінювати власну діяльність, знаходити шляхи розв’язання проблем (а без них не буває  жодної діяльності), бачити перспективи…

На жаль, ваша активність у блогах свідчить про цілу низку труднощів вашої самоорганізації: ви не можете оцінити власну діяльність, вам важко презентувати її, ви не цікавитеся досвідом інших, ви не можете спланувати свій час (у вас весь час не вистачає часу). На це можна було б зараз не звертати уваги, але ви ще залишаєтеся студентами, у вас попереду навчальний семестр, підготовка до ДЕК, дипломні роботи. Цей семестр показав, що майже нікому не вдається без проблем поєднувати навчання і роботу. Ви не встигали відвідувати і виконувати завдання з навчальних дисциплін, а вийшовши на практику ви не встигали презентувати свою роботу, здійснювати рефлексію і самоаналіз.
Тому починаємо все з початку: ви працюєте і кафедра  вас підтримує, але ви маєте знаходитися з нами  на постійному зв’язку, оскільки всі ваші проблеми (з навчанням, комунікацією, роботою тощо) падають саме на нашу голову. Ми не можемо постійно вас обдзвонювати! Ми не хотіли б запроваджувати практику регулярних зустрічей-бесід.  Але ми повинні мати можливість надавати вам важливу інформацію, а також постійний зворотний зв'язок, а тому відтепер
Ви регулярно (декілька разів на тиждень)
1. заходите на «Практика…», читаєте повідомлення, пишете свої коментарі (якщо ви прочитали, але не написали коментар, ніхто не дізнається, що ви прочитали)
2. у своїх повідомленнях ділитеся вашими маленькими перемогами, здобутками, розказуєте чого навчалися, які завдання ставите перед собою і як їх вирішуєте.
У свої  блогах ви демонструєте, що працюєте над собою!!!

Якщо  заходити у блоги, читати і писати для вас становить труднощі, то це може свідчити про низку проблем:
1)      Низький рівень самоорганізації., не вміння розподіляти час на різні види діяльності. А ви повинні і працювати, і диплом писати, і публікації готувати, і вчитися, і займатися саморозвитком, а ще є й звичайні життєві справи.
2)      Невміння критично оцінювати власну діяльність. Якщо людина не оцінює свої результати, вона зупиняється і деградує.
3)      Невміння презентувати свою діяльність – важлива якість сучасного фахівця
4)      Невміння створювати писемні тексти!!!


ДУМАЙТЕ, РОБІТЬ ВИСНОВКИ, ЗАЛИШАЙТЕСЯ БЛОГЕРАМИ!!!


4 коментарі:

  1. Сумлінно сиджу і виконую всі вимоги до завершення практики

    ВідповістиВидалити
  2. Дякую, ознайомилась із повідомленням)

    ВідповістиВидалити
  3. Олено Анатолівно, усе прочитала, працюю ;)

    ВідповістиВидалити
  4. Олено Анатолівно, дякую, із повідомленням ознайомилась, працюю!

    ВідповістиВидалити

Загальна кількість переглядів сторінки